Alamak.....macamana ekk nak re `in` balik comment lepas ter re `move` comment pada post2 sebelum ni. Pening tengok kat account...so, makcik acu cuba try test le remove kat account makcik...rupa rupanya affected kat page juga.....(mod: rasa ngek le pula..hahahaha).
Cer nengok gambar kat bawah tu.....cantik kan, nampak sedap kan.....hehehehe..CER TEKA SAPE BUAT..CER TEKA...CER TEKA (sambil ai dakap tangan kat badan, kelip2 mata, jika tak cukup gedik, you all bayangkan bulu mata palsu ai satu inci...hahahaha). Tak sangka tol boleh buat ni cik non uiittt.....jom layan gambar dulu, nanti ai bagi tahu rahsianya...
Ehem, ehem, cara nak buat nie sonang ajo bak kata den .....hari tu telinga ada tertangkap orang cakap rendam dulu dengan pewarna kuning sebelum di masak pulut tu (pulut kuning macam dalam gambar tu). Pas tu jika ikut resepi turun temurun omak den masa buat ketupat daun palas....pulut direndam terlebih dahulu sehingga kembang,kemudian di gaul dengan santan pekat...biarkan seketika, kemudian dikukus sehingga masak, kemudian dikukus sehingga masak. Apabila telah masak, gaulkan dengan santan pekat masa panas2 tu....dan biarkan ia sejuk. Dari pengamatan mata nie macam le senang, cubanya belum pernah...hehehehe, sebab setiap kali raya den hanya tolong balut daun palas tu je...masaknya omak den. Pecah rahsia!!! Ngeee..
Maka, terpecahlah juga rahsia di atas, pulut kuning kek atas tu, bukan den yang membuatnya, den tolong hiaskan aje...joint venture dengan maksu dan paksu sebelah hubby den tu hah. Walaupun hanya menghias, rasa teruja le juga sebab first time tolong hiaskan santapan pengantin walaupun satu resepi ni aje. Siap bungkus cantik2 dengan pembalut makanan lagi...bimbang cik lat hinggap. Punyalah sayang.....Tapi selesai majlis, macamana terletak awal atas meja pengantin, macam tu le juga keadaannya masa nak kemas...hahahahaha, faham2 jelah, mana nak buka mulut luas2 time masa santapan diraja....malu ler tu...(ehem...ehem...macam kita jugalah time beraja sehari dulu....eleh, wat wat lupa pule). Jika lupa, masuklah tender nak bersanding lagi sekali tapi dengan orang yang sama tau!!
Dalam hati berlagu...`lalalalala, boleh den makan lepas nie` hahahahaha.....gurau...gurau..jangan marah ya Mak Lang Ani.
dan masa upload gambar nie, hubby tanya
`eh, bila masa pula ada pulut kuning nie`...
dalam hati den..
`burrpp...alhamdulillah`
tu le untungnya duduk kat dapur...hahahahahaha
Universal Studio Japan
Ok, until we meet again.
Babai.
Cer nengok gambar kat bawah tu.....cantik kan, nampak sedap kan.....hehehehe..CER TEKA SAPE BUAT..CER TEKA...CER TEKA (sambil ai dakap tangan kat badan, kelip2 mata, jika tak cukup gedik, you all bayangkan bulu mata palsu ai satu inci...hahahaha). Tak sangka tol boleh buat ni cik non uiittt.....jom layan gambar dulu, nanti ai bagi tahu rahsianya...
Ehem, ehem, cara nak buat nie sonang ajo bak kata den .....hari tu telinga ada tertangkap orang cakap rendam dulu dengan pewarna kuning sebelum di masak pulut tu (pulut kuning macam dalam gambar tu). Pas tu jika ikut resepi turun temurun omak den masa buat ketupat daun palas....pulut direndam terlebih dahulu sehingga kembang,
Maka, terpecahlah juga rahsia di atas, pulut kuning kek atas tu, bukan den yang membuatnya, den tolong hiaskan aje...joint venture dengan maksu dan paksu sebelah hubby den tu hah. Walaupun hanya menghias, rasa teruja le juga sebab first time tolong hiaskan santapan pengantin walaupun satu resepi ni aje. Siap bungkus cantik2 dengan pembalut makanan lagi...bimbang cik lat hinggap. Punyalah sayang.....Tapi selesai majlis, macamana terletak awal atas meja pengantin, macam tu le juga keadaannya masa nak kemas...hahahahaha, faham2 jelah, mana nak buka mulut luas2 time masa santapan diraja....malu ler tu...(ehem...ehem...macam kita jugalah time beraja sehari dulu....eleh, wat wat lupa pule). Jika lupa, masuklah tender nak bersanding lagi sekali tapi dengan orang yang sama tau!!
Dalam hati berlagu...`lalalalala, boleh den makan lepas nie` hahahahaha.....gurau...gurau..jangan marah ya Mak Lang Ani.
dan masa upload gambar nie, hubby tanya
`eh, bila masa pula ada pulut kuning nie`...
dalam hati den..
`burrpp...alhamdulillah`
tu le untungnya duduk kat dapur...hahahahahaha
Universal Studio Japan
Ok, until we meet again.
Babai.